19 april, 2024

Östrings Rallyteam

Rallysida ifrån Billesholm

Skytttesvängen 2014

Nu bar färden till Örkelljunga och rallytävlingen Skyttesvängen som anordnas av SMK Örkelljunga en rallysprint med 3 varv på asfalt på industriområde vid Peab i Örkelljunga och dess närhet. 60-talet startande ekipage stod inför valet att köra på regn eller torrdäck efter morgonens regnskurar.

Vi behöll regndäcken på hela dagen och vi körde till oss tio i topp -5 placering.

Men jag snuddade en kon på banan i en chikan och fick 5 sekunders tillägg, Joakim Kristiansson i sin smidiga Opel Corsa drog det längsta strået före Mats Lundahl med sin BMW M3:a och sen så kom Mats Andersson med sin proton.

Till andra åket så ökade vi farten med cirka 7 sekunder då det torkade upp lite på banan och man kunde köra lite fortare. Men tyvärr hängde sig växellådan i 3:an för mig en stund men jag fick loss den till nästa kurva igen. Vi låg på nu starkt på en 5 plats totalt men tyvärr till finalåket så kom det mer regn och nu blev det ännu halare igen.

Starten dröjde något och responssystemet höjde nog tempraturen lite väl mycket för i tändstiftetsotade igen direkt i starten och bilen gick ej att köra med full attack då tändstiftet missade på högt varv.

Jag fick växla tidigt men kom i mål i med hygglig tid trots problemet med tändstiftet.

Vi slutade på en hygglig sjätte placering totalt i tävlingen, men det räckte till en klass seger för 4 WD.

Både Sune Larsson i Mitsubishin och jag tyckte det var obehagligt att köra rally på den smala cykelstigen på högsta växeln i 180 km med fullt turbotryck och det var inte konstigt alls att det resulterade i att en lyckstolpe vid cykelstigen fick sig en riktig rejäl törn av ett ekipage och sen liknade lyckstolpen som ett z efter den smällen.

Ett spännande race där Mats Andersson och Jocke slutade på samma tid, men segern gick till Joakim Kristiansson på bästa 1:a sträcktid. Grattis ifrån Östrings Rallyteam. Vi ses i Trelleborg och Vikingadansen söndagen den 31/9.

 

Östrings Rallyteam

Lars Ö och Anders L

About Author